Marea MAHMUREALA nationala..

marți, 3 mai 2011

Avertisment: ori ce asemanare cu realitatea este pur intamplatoare, autorul nu poate fi tras la raspundere pentru adevarurile prezentate, in acest articol nu a fost ranit nici un om, poate doar orgoliul cuiva, in acest caz va prezint anticipat Scuze...

 
Imbatati cu promisiuni din ce in ce mai mincinoase, reclame si oferte din ce in ce mai imbietoare si bineinteles stiri "de ultima ora" menite sa ne tina pe toti cu sufletul la gura si cu pantalonii in vine,(ca nici la toaleta nu mai merg unii), sa vada o fotografie cu Osama Ben Laden mort, de parca la-r fi cunoscut de o viata si acum ii duc dorul.. Cam asa baltesc Romanii intr-o letargie "confortabila" sora cu lenea dezinteresul si delasarea, din toate acestea rezultand o stare generala de MAHMUREALA. Iar pentru ca suntem un popor care isi respecta traditiile, cum sa nu ne agatam de, tot mai comuna si "respectata" zicala, devenita "traditie nationala" : Cui pe cui se scoate.. E adevarat ca mahmureala aduce o stare de disconfort si atunci simtim nevoia sa ne dregem cumva. Nici o problema, pentru asta s-a inventat clasa politica. Ei, inalt prea alesii nostrii, "binevoitori si inimosi", exact cum i-am vrut noi, se ocupa si chiar isi dau tot interesul... SA NE FIE NOUA BINE.
Nu cred ca exista vreo contradictie in legatura cu acest fapt. Nivelul de prostie generala este direct proportional cu nivelul coruptiei, hotiei si manipularii mas-media. Deci dupa cum se vede alesii nostri sunt egalii nostri, mai exact oglinda in care se reflecta imaginea poporului Roman... Cum i-am vrut asa ii avem.  doare nu?
Am lovit direct in orgoliul individual.. Cat e vorba de "altii", "ograda vecinului"... adica tot ceea ce vrem noi sa consideram ca nu ne implica in mod direct, atunci nu e o problema personala. Dar cand ne trezim bagati in aceeasi oala (unde defapt si suntem la nivel de popor) cu "altii" (vezi aici ideologia de: fiecare cu P...a masii), eeee..
atunci nu ne mai convine, ne simtim atacati intr-un mod incorect, ne simtim trasi la raspundere, iar noua, tuturor nu ne place sa dam explicatii, sa trebuiasca sa ne justificam acctiunile in fata altcuiva, pentru ca e mai comod sa ne facem ca ne dam socoteala noua insane. Cui ii place sa aiba mustrari de constiinta? ha, ce vorbesti domn-le.. asta e o "boala" la care am gasit toti antidotul perfect: SCUZELE.. de orice tip:   
                                          -asa a vrut Dumnezeu
                                          -asa a fost scris
                                          -asa e legea
                                          -am si eu drepturi
                                          -decat sa planga mama mai bine..
                                          -da ce domn-le eu sunt mai prost?
                                          -lasa ca stiu eu mai bine..
                                          -nu mai pot
                                          -nu am timp
                                          -nu e logic
                                          -nu exista solutie
si lista poate continua la infinit. Vrem sau nu toti ne agatam de scuze si cand spun toti ma refer la absolut toti Eu inclus, chiar nu ma cred mai presus decat restul, toti avem o "cruce" de carat, toti gresim intr-un mod sau altul.
Dar adevarul este ca nu avem nici o scuza

Suntem diferiti dar asta nu inseamna ca unii sunt mai importanti decat altii. Ne-am obisnuit intrun mod patetic sa asteptam sa cada"para", e mai comod decat sa te sui in pom sa o iei cu mana..
Ne-am lasat incalecati de ideologia comunismului, care a stiut sa profite cu folos de Granarul Europei, interesele conducerii de pe atunci fiind benefice intr-o anumita masura ambelor parti, ce-i drept folosinduse de metode drastice si odioase, Regimul Fricii insa nu mai dura mult, iar din acest motiv interese externe si interne au decis sa il inlature prematur, sa ne aduca noua romanilor "cea ce ne lipsea", asa ne-au descarcat in ograda gunoiul capitalist, "de care aveam mare nevoie". Am crezut noi ca ni se vor respecta drepturile, ca vom avea si noi mai mult, ca vom fi liberi sa facem si sa spunem ce gandim... Hmmmm.. am crezut "bine", ni se respecta dreptul de a munci moaca, acum avem mai mult, de toate pentru toti.. de fapt doar pentru cei ce isi permit, acum suntem liberi sa ne exprimam gandurile, oricum nu ne baga nimeni in seama.(exemplu articolul de fata), latru si eu asaaa ca sa imi ventilez caile respiratorii. Cam astea sunt o parte din motivele pentru care au murit unii in `89.
Noi romanii suferim de o boala grava: 
         atrofiereasimtuluiresponsabilitatiifatadedeciziileluate
arata farmaceutic nu? si suna naspa rau.. Dar nu va ingrijorati antidotul este la indemana oricui: Scuzele "rezolva orice problema"
Medicamentul este recomandat de Ego-ul tau specialist, se elibereaza fara reteta si nu prezinta efecte adverse pe termen scurt..
 

P.S.  ma duc sa beau o bere la terasa.. dar promit sa ma intorc cu  relatari proaspete din viata in matrice. 


 

7 comentarii:

gratziela spunea...

Bine ai revenit!
Interesant, dar din pacate ai dreptate.

gratzielaDesign spunea...

Hei, bine ai revenit, si nu uita, la mahmureala este buna o cana de apa!

nade spunea...

interesant e ca mai toti gindim asa ....dar din pacate ramanem cu gindul!de ciind ne stim am luptat pentru drepturi dar in ultimul timp acest drept revendicat este cel de a nu face nimic.Ce sa facem ¿! Ne uitam cum toata lumea nu face nimic si ne gindim ca asa ar fi normal.Se spune pe fata ,se aduc argumente si dovezi solide despre coruptii si hotii la nivel inalt ...dar in cele din urma nimeni nu face nimic si se arunca putin praf in ochii romanului de rind .....tot inainte!Spre ce ? spre urmatoarea zi,urmatoarea bere....spre prapastie...Si ce si asa plutim de 20 de ani ,si asa sintem intr-o stare de beatitudine ,mai bem un pahar mai ne plingem de mila....asta nee soarta nu?¿

taio spunea...

cita dreptate ai,as vrea sa nu ti-o dau,darrrrrrrrrrrr,am o scuza:nu am timp,sint in somaj.

Anonim spunea...

"sa vada o fotografie cu Osama Ben Laden mort, de parca la-r fi cunoscut de o viata"
dragule la-r se scrie l-ar. no offence. btw, ce ar fi ca in loc sa ne plangem, sa facem ceva sa iesim din starea asta de mahmureala?

Scaf Ciprian spunea...

sincer imi pare bine ca cineva mai este atent si la erori gramaticale..
eu unul nu prea am fost atent in momentul respectiv, recunosc nici nu prea dau mare importanta gramaticii limbii romane, sunt un incult cu 11 clase si consider articolul respectiv o simpla refulare a sentimentelor mele de moment..
cat despre "plangeri".. eu unul imi accept relativa ignoranta de care dau dovada si imi chinui sufletul cu durerea tuturor greselilor pe care le-am facut in viata, nu resping nimic si nu dau inapoi, pentru ca la sfarsit de "drum" judecator imi va fi doar sufletul iar singurul avocat va fi insasi constiinta mea.
P.S. daca eu maine voi iesi in starda ca sa schimb ceva ..... TU VI CU MINE?

Satyananda spunea...

Hai salut cipriane, multumesc ca esti si ca scrii intr-un spirit al umorului, placut mie...te iubesc, Namaste!

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger